Ankara'da Ulus Meydanında bütün öğretmenler tarafından dün yapilan ek atama etkinliğinden sonra biz de bugün Meb'i ziyaret ettik.

Ögretmen Atama Daire Başkanı Yakup Demir Bey ile görüştük. Yapılan görüşmeden öne çıkan önemli bilgileri soru cevap şeklinde sizlerle paylaşıyoruz.
Saat 20.00'de burada canlı yayında olacağız.
Yarın da Hamza Hoca ile de görüşebiliriz. Tabi özel kalemi bizi ararsa.

Soru1)
Ögretmenler Ankara'da Ulus Meydanında dün Ek atama istedi. Ek atama olacak mı?
Cevap1)
Bunu bilmiyorum.Hiçbir bilgim yok.

Soru2)Lise branş öğretmenlerine neden az kontenjan verildi? Bunun farkında mısiniz?
Cevap2)Kontenjanlar anlık açiklanıyor.Bir sonraki alımda artadabilir azalabilir de. Önümüzdeki sene mevcut egitim sisteminden dolayı(4+4+4) artabilir.Çünkü onümuzdeki sene liseye daha çok oğrenci gidecek.

Soru3)Güvenlik sorusturması kesin kalktı mı?
Cevap3)Kesinlikle kalktı.

Soru4)Mülakat hala var mı ve yuvarlama olacak mı?
Cevap4)Evet mülakat devam edecek. Yuvarlama olayı bakan beyin takdirinde.

Soru 5)Ücretli öğretmenlikte iyileştirme yapılacak mı?
Cevap5) Biz en azından sigortalarinın tam yatmasini istedik ama maliyeden ses çıkmadı.

Soru6)600000 tane ataması yapılmayan ögretmen varken neden hala üniversiteler ögrenci alıyor.Bu üniversiteler bölümlerini neden kapatmıyorlar?
Cevap6) Üniversiteler öğrencilerden gelen talebe göre onların isteklerini karşılıyorlar.

Soru7)Tarih dersi zorunlu mu yoksa seçmeli mi olacak?
Cevap7)Tarih dersi seçmeli degil zorunludur.Siz taslağa bakmayın talim terbiye kurulunun ders program çizelgesinde ne yazıyorsa odur.

Soru8)Tarihten neden bu kadar az kontenjan verdiniz?
Soru8)Tarihten çok fazla ihtiyaç yok.

Soru9)3600 ek gostergeden bir haber yok mu?
Cevap9)Bu siyasilerin ve maliyenin konusu dedi.